Vége lehet a hagyományos Renault Mégane-nak

2022.07.20. 11:28

A Renault Mégane 1995-ben váltotta a palettán a Renault 19-est, az azóta eltelt 27 évben három- és ötajtós ferdehátú, szedán, kupé, kupé-kabrió, kombi és sportmodell is készült belőle. Legutóbb egy elektromos crossover kapta meg a nevet, és a hírek szerint egyedüliként viheti azt tovább. A Renault egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket.

renault megane rs 275 trophy-r 01

Egymásnak ellentmondó információk érkeznek a típus jövőjéről: az Autocar cikke szerint a Mégane spanyolországi és törökországi gyártósorai leálltak, miközben a Karsan nevű partnercégük 2022 szeptemberétől a szedán 5 éves gyártásával számol. A készleten lévő Mégane-okat természetesen kiárusítják, az RS változat pedig legalább 2023-ig a palettán marad.

Az autó utódja a Renault CMF-EV platformra épülő Mégane E-Tech lesz, amely azonban néhány dizájn-motívumon és a néven kívül távol áll az elődtől: hajtása elektromos, felépítése pedig a normál hatchback helyett a crossoverekhez közelít. Méretben is inkább a Capturhöz áll közelebb, és aligha készül belőle Nordschleife-rekorder RS Trophy-R verzió.