Batár villany-SUV-t ígér a Porsche

2022.07.21. 14:07

Egy teljesen új, tisztán elektromos luxus-SUV-vel bővíti kínálatát a közeljövőben a Porsche. Erről Oliver Blume, a márka vezérigazgatója beszélt a befektetőknek szervezett megbeszélésen. Annyit már most is tudni, hogy a Cayenne fölé pozicionálják a batár SUV-t.

A kép csak illusztráció, a Cayenne Turbo GT-t ábrázolja
A kép csak illusztráció, a Cayenne Turbo GT-t ábrázolja

Az egyelőre csak K1 belső kódnéven emlegetett modellel egyértelműen a luxusautó-szegmensben szeretnék erősíteni pozíciójukat. Az újdonság ugyanúgy a lipcsei gyárban készül majd, ahol a 2024-re halasztott Macan EV. Blume ígéretei szerint kifejezetten sportos lesz a K1 – már amennyire ebben a műfajban egyáltalán lehet sportosságról beszélni.

A bemutatót az évtized második felére várhatjuk, tehát egyelőre igen korai lenne érdemi részletekről beszélni. Annyit viszont jó eséllyel megelőlegezhetünk neki, hogy az Audival közösen kifejlesztett PPE padlólemezre húzzák fel a németek, ezt eredetileg is kifejezetten a drága prémiummodellekhez szánták. A Porsche-vezér arról is beszélt, hogy azokban a szegmensekben látják a jövőt, ahol nagyobb árréssel, nagyobb profittal tudnak számolni – ez nyilván a felsőbb kategóriákat jelenti.