A katatörvény ellen tiltakoztak az autóvezető-oktatók

2022.07.22. 14:47

Mintegy 150-200 oktatóautó gyűlt össze a Hősök terén pénteken, a járművezető-oktatók a katatörvény ellen tiltakoztak – írta meg a Telex. A demonstráció békésen, a forgalom komolyabb megzavarása nélkül zajlott a lap beszámolója szerint. A résztvevők azt akarják elérni, hogy rájuk is a taxisokhoz hasonló szabályok vonatkozzanak.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Beszédek nem voltak, az egyik szervező megköszönte az oktatóknak, hogy részt vettek a tiltakozáson, a követeléseket röviden ismertette. Egy kanyarodósávot foglaltak el, és bár a téren egy-két rendőrautó jelen volt, komolyabb készültségről nem lehetett beszélni. A megmozdulás 11:30 körül kezdődött, 12:30-ra már vége is lett.

Mint ismert, a módosított katatörvény szerint azok, akik ezt az adózási formát választják, nem adhatnak számlát cégeknek. Ez a változás pedig százezreket zárhat ki az adónemből. A taxisokra ellenben nem vonatkozik a magánszemélyeket és céges ügyfeleket elkülönítő szigorítás, a kormány indoklása szerint a szolgáltatás jellegéből fakadóan ez megvalósíthatatlan lenne. A szeptember 1-jén életbe lépő jogszabály-módosítás ellen már eddig is többször, több helyen tüntettek, de várhatóak is még demonstrációk.

Forrás: Telex