Ünnepi modellpárost árverez a Porsche Design

2022.07.25. 15:25

A Porsche Design a Sotheby's-szal kötött partnerség keretében árverez el több, a stúdió 50. születésnapja alkalmából készült emléktárgyakat, köztük kronográfokkal, ruházati- és lifestyle-termékekkel. Ezeknél néhány fokkal érdekesebb, hogy autók is kalapács alá kerülnek, például ez a restaurált 911 S 2.4 Targa. 

A Targa 1972-ben készült, nemrég pedig 2 évig tartó restauráción esett át. Ezalatt megkapta az akkori csúcsmodell kiegészítőit, és a motoron is fejlesztettek, a belteret a külsőn is domináló feketébe húzták - az eredeti kárpit és néhány "50th Anniversary" felirat felhasználásával. A projekt célja az volt, hogy megalkossák a "911 Edition 50Y Porsche Design" történelmi párját – ha a név esetleg elveszett a többi speciális kiadású Porsche között, ez is a születésnapra készült limitált példányszámú, egyedi 911.

Az autó ugyanabban az évben készült, amikor a Porsche Designt megalapították, de egy, szintén 1972-ből származó Porsche Design Chronograph I-esen alapuló órát is elárvereznek majd, amely kimondottan a Sotheby's aukciójára készítettek. Az óra hátlapja a híres Fuchsfelge dizájnt hordja, emellett a Targa alvázszámát gravírozták bele.

A dobozában dedikált helyet kapott az autó kulcsa is. A párost a decemberi New York Luxury Weeken fogják aukcióra bocsátani, kikiáltási árról nem tudni.