Napokon belül itt az új Mini Aceman

2022.07.26. 13:43

Egy új, az eddigi formavilágtól az ígéretek szerint radikálisan eltérő tanulmányautót mutat be még ezen a héten a Mini. Az Aceman EV nevet viselő újdonság már csak azért is fontos mérföldkő lehet, mert ezzel tervezik megmutatni azt a dizájnfilozófiát, ami a közeljövőben érkező elektromos modellsorozatot jellemzi majd.

mini-concept-due-in-july

Ami a modellpalettán elfoglalt helyet illeti, az Acemant a hamarosan érkező új, háromajtós villany-Mini, valamint a Countryman közé pozicionálják. A Countrymanhez hasonlóan enyhén emelt hasú, crossoveres beütésű gép lesz, azonban ára inkább prémium irányba mozdítja el.

Annyi még biztos, hogy a márka igyekszik lépéseket tenni a fenntarthatóság felé. Ezért a beltérben például nem használnának bőrt, és a króm alkalmazását is minimálisra szorítanák. Közben pedig a modelleket jobban elkülönítenék egymástól, mindegyik kapna valamilyen, csak rá jellemző stílusjegyet.

Az Aceman egyelőre csak tanulmányként érkezik ezen a héten, azonban a későbbiekben tervezik a sorozatgyártású változat elkészítését is. Ez Kínában, a Mini anyacégének számító BMW és a Great Wall Motor közös vállalatánál, a Spotlightnál készül majd.