195 km/h még autópályára is sok lenne – de nem ott mérték

2022.07.27. 10:43

Még csak ma reggel írtuk meg, hogy a 7-es főúton hasított valaki 181 km/h-val egy Audi S4 Avanttal, a megengedett 90 helyett. Sok idő nem kellett, hogy máris rálicitáljon valaki. Sőt, valójában rögtön két kihívója is akadt a zalai audisnak a rendőrség beszámolója szerint.

07.26

A 21-es főúton, Nógrád megyében mérték be a két autóst, itt alapjában véve 110 km/h a megengedett, de vannak 90-es vagy más korlátozással ellátott szakaszok. Az egyik sofőr ehelyett 187-tel száguldott, míg a másik 195-tel tépett a kamera előtt. Persze ezek arányaiban kevésbé durvák, mint kilencven helyett száznyolcvannal menni, de abszolút értékben elég komoly számok, még autópályán is jóval a megengedett fölött lennének. Végül a 187 km/h-s gyorshajtó 90 ezer forintos, míg a 195-tel hasító másik autós 130 ezres bírságot kapott, a pontgyűjtő füzetbe mindketten hat egységet könyvelhetnek el.

07.26 kép2 0

Ezekben az esetekben egyébként érdemes a számok mögé nézni egy kicsit. Az nyilván bárkivel megeshet, hogy kisebb mértékben túlszalad a megengedett sebességen, abból még nem lesz szükségszerűen baj. Viszont az ilyen mértékű túllépés már csak azért sem követendő példa, mert a többi közlekedő az adott útszakaszon nincs felkészülve arra, hogy valaki ilyen lendülettel érkezik meg mögötte.

A 21-es főút jelentős része kétszer kétsávos, és bár bizonyos napszakokban és részeken gyakran gyér a forgalom, rossz belegondolni, mi történik, ha valaki éppen akkor vált sávot, amikor ráesik egy másik kocsi 180-190 km/h körül.

Forrás: police.hu