Kémfotókon a friss Suzuki Swift

2022.07.28. 11:02

Elég régóta piacon van már az aktuális Suzuki Swift ahhoz, hogy lassan az utódlásáról kezdjenek pletykálni. A mostani generációt 2017-ben tapogattuk meg először a Genfi Autószalonon. Az már biztos, hogy a Magyarországon is népszerű kisautó frissítésén egy ideje dolgoznak a japánok, most pedig a motor1.com közölt kémfotókat róla. Ezeket a képeket ide kattintva lehet megnézni, alább az éppen futó Swift fotója látható.

420A0847

Az erős álca alól a már jól ismert arányok és vonások sejlenek ki, de a külföldi források szerint nemcsak ráncfelvarrásról, hanem új generációról lesz szó. A YED belső kódnevet viselő új Swift a Heartect padlólemez kissé módosított variánsára épül, és minden aktuális biztonsági előírásnak megfelel majd. Amit a motor1 által közölt képekből még talán le lehet szűrni, hogy nagyobb ledes fényszórókat kap a Suzuki, a hátsó ajtókat hagyományos kilincsekkel szerelik fel, eltér a géptető kivágása és a tetőív is.

A műszaki tartalomról egyelőre biztos információk nincsenek. Jó eséllyel továbbra is lesz lágy hibrid hajtáslánc a Swiftben, a modell jelenleg csak ilyennel érhető el, míg a sima Swiftek 1,2-es szívó, addig a Sport 1,4-es turbómotor mellé kapja a mild hibridet. Viszont várható teljes hibrid variáns is, de arról megoszlanak a hírek, hogy ez a Toyotával való együttműködésből származik-e majd, vagy a Vitarához hasonlóan a Suzuki saját megoldása lesz.

A bemutatót várhatóan 2023-ban tartják, a kereskedésekbe 2024-ben juthat el az autó.