2022.07.29. 16:12

Tótkomlós közelében történt egy újabb baleset egy vasúti átkelőben. Egy furgon hajtott rá a sínekre a tilos jelzés ellenére, de pechjére pont jött a vonat, ami durván lezúzta az Opel Vivarót. Bár csak kicsi BZMOT motorvonatról van szó, itt is nagyon jól látszik, hogy még a legkisebb vonathoz képest is mennyire esélytelen egy autóknál nem sokkal nagyobb furgon.

Ezúttal a szerencsétlen események kimenetele szerencsésnek mondható, hiszen a balesetben senki nem sérült meg. Az Opelt egy 45 éves nő vezette, aki a kihallgatáson elismerte, hogy hibázott és elmondta, hogy figyelmetlen volt, azért hajtott be a tilos jelzés ellenére a sínekre. A tótkomlósi nő ellen az Orosházi Rendőrkapitányságon vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A képeket elnézve abba kimondottan rossz belegondolni, hogy mi történik olyankor, amikor egy autót nem csak kis felületen talál egy vonat, ami ráadásul egy ilyen motorvonatnál csak nagyobb lehet, hatalmas mozgási energiával. A tanulság elég egyértelmű, de sajnos még mindig sokaknak el kell mondani: mindig a vonat az erősebb.

Via police.hu