18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy kétszáz forintos méretű nyílt seb...

2022.08.01. 11:24

„Elindulsz otthonról és soha nem érsz haza...” – címmel osztott meg tavaly videót a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy ilyen módon is igyekezzen megelőzni a tragikus baleseteket. Az akkor közzétett kisfilm különösen megrázó volt, kizárólag olyan eseteket mutatott be, melyek halálos kimenetelűek voltak. A videó most újra előkerült.

22

A rendőrség az elmúlt napokban újra posztolta a tavalyi, halálos kimenetelű baleseteket bemutató kisfilmjét (amit a lenti képre vagy erre a linkre kattintva nézhetsz meg), mellyel az elmúlt napokban történt nyolc halálos balesetre kívánta felhívni a figyelmet. Hivatalos Facebook-oldalukon közzétett posztjukban kiemelték, ebben az időszakban különösen sokan indulnak útnak, akár nyaralni, akár kirándulni, és a pályákon a környező országokból érkezők forgalma is sokszorosára nő.

mitsu

„A mostani balesetek többsége is sajnos egyetlen fatális hiba, egyetlen figyelmetlen pillanat eredménye volt. Amikor nem figyelünk, mikor vezetünk, de valójában nem vagyunk ott fejben, mikor azt hisszük átérünk, vagy úgy döntünk, még belefér egy előzés. Sokan érzik úgy egy-egy meggondolatlan manőver előtt, hogy képesek uralni a helyzetet, túlértékelik a képességeiket, és ezzel konkrétan rábízzák magunkat a véletlenre. A véletlen pedig az utakon nem fér bele, hiszen az életünkbe, mások életébe kerülhet” - írták.

Végül azt tanácsolták, hogy minden sofőr vezessen tudatosan, higgadtan, figyelmesen, hogy ne a véletlenen múljon az életünk, a mellettünk ülők, vagy a többi közlekedő élete. Mert esélyünk elkerülni a rosszat csakis addig van, amíg meghozzuk a döntéseinket; hogy hazaérjünk, és mások is hazaérjenek. Hiszen mindenkit hazavárnak!