Többszörös árat fizethetnek egy akkucseréért az elektromos Focus tulajok

2022.08.01. 14:12

Valósággal sokkot kapott egy amerikai család, amikor rádöbbentek, hogy 2014-es elektromos Ford Focusuk akkumulátorának cseréjére többe kerülne, mint amennyiből az autót vásárolták – áll a Carscoops szemléjében.

ff-420A6486

A tulajdonos összesen 11 ezer dollárt (4,3 millió forint) áldozott az autóra, a használt kocsi kilométer-számlálója ekkor 60 ezer mérföldön (96 560 km) állt. Az autó semmi jelét nem mutatta, hogy probléma lenne vele, majd egyszercsak hirtelen leállt. Kiderült, hogy a típusnál ez meglehetősen gyakori probléma, de nem végzetes, egy akkumulátorcsere megoldja a problémát.

2014-Ford-Focus-Electric-2

Ekkor jött az igazi hidegzuhany: a szerviznél közölték, hogy a műveletért összesen 14 ezer dollárt (5,5 millió forint) fognak elkérni, amibe viszont csak az alkatrészbeszerzés foglaltatik benne, az üzembehelyezés és szerelési díj további plusz költséget jelent majd.

Ezzel párhuzamosan felajánlották, hogy ha nem szeretnék megjavíttatni a járművet, akkor akár ott is hagyhatják azt, szívesen fizetnek érte 500 dollárt (196 ezer forint). A családfőnek természetesen nem tetszett az ajánlat, ezért elhatározta, hogy maga keres akkumulátort a kocsihoz. Kiderült, hogy a kocsihoz egyáltalán nem áll rendelkezésre elérhető akkumulátor, s ha mégis lenne, akkor is csak kétszeres áron.

A Focus az eset óta akkumulátorra vár, míg a család minden potenciális elektromos autó vásárlónak azt üzeni, hogy az adás-vétel előtt mindenképpen tájékozódjanak, ugyanis az akkumulátorok cseréje nemcsak nehéz, de meglehetősen költséges is.