Hazánkban gyártja majd akkucsere-állomását a Nio

2022.08.02. 10:20

A kínai Nio elektromosautó-gyártó azt tervezi, hogy szeptemberben megnyitja első európai üzemét Magyarországon, ahol a helyi piacra gyárt majd, mindeközben a vállalat felgyorsítja a külföldi terjeszkedését is.

2

A biatorbágyi üzemben olyan termékeket fejlesztünk és gyártunk majd, mint az automata akkumulátorcsomag-csereállomás, amivel a Nio tulajdonosok nagyjából 5 perc alatt kicserélhetik lemerült akkumulátorjaikat egy teljesen feltöltöttre – áll a Tesla kínai kihívójának közleményében. Eszerint a vállalat felgyorsítja az akkumulátorcsere állomások építését Európában, hogy a második félévben bővülhessen a gyártó autóinak értékesítése Németországban, Hollandiában, Svédországban és Dániában.

A kínai vállalat olyannyira komolyan gondolja európai jelenlétét, hogy már együttműködést is kötöttek a Shell-lel azért, hogy akkucserélő-állomásait világszerte kiépíthessék. Emellett a Shell ígéretet tett arra, hogy megnyitja európai töltőhálózatát a Nio felhasználói előtt. A vállalat világszerte 4 ezer akkumulátorcsere-állomás létrehozását tervezi, negyedüket Kínán kívül. A Nio először 2021-ben bukkant fel Európában, amikor Norvégiában kezdte el értékesíteni ES8 modelljét, majd bemutatótermet nyitott Oslóban.