Visszahívás a BMW-nél, kigyulladhatnak a villanyautóik

2022.08.03. 12:47

A BMW összesen 83 új elektromosautó-tulajdonosával közölte, jobb lesz, ha inkább járműveiket valahol lakóépületektől távol parkolják le, mert bármikor kigyulladhatnak - írja a The Drive. A gyártó szerint az érintett 2022-2023-as BMW iX-eket és i4-eket hibás akkumulátorcellákkal értékesítették, amik rövidzárlatot okozhatnak. 

IMG 6025

A BMW-t először áprilisban értesítették arról, hogy az Egyesült Államokban nyomozást indítottak az i4 eDrive40 modellekhez akkumulátort szállító Samsung SDI ellen. Az akkori vizsgálat megállapította, hogy az akkugyártó súlyos szabálytalanságot követett el, miután az akkuk celláiba katóddarabok kerülhettek, ami rövidzárlatot okozhat az autókban. A probléma több másik típust is érint, hiszen egy BMW iX xDrive50-el és egy iX M60-nal kapcsolatban is megállapították ugyanezt.

A BMW most jelezte, az akkuhibás modellek tulajdonosait telefonon és e-mailben folyamatosan értesítik a hibáról, ez 56 BMW iX és 27 i4 vásárlót jelent. A német gyártó őket arra kérte, hogy ne vezessék járműveiket, kerüljék azok garázsban vagy lakóházak közelében való tárolását, és tartózkodjanak az autók töltésétől is.