Elejét venné az új autón nyerészkedésnek a GM

2022.08.03. 06:03

A General Motors (GM) levelet küldött a Z06 modell megrendelőinek, hogy felhívja a figyelmet, mekkora kárt okoznak azok a megrendelőik, akik ugyan megveszik modelljeiket, de aztán jelentős felárral rögtön tovább is adnak rajta. A gyártó ezért most 5000 dollár értékű jutalompontot ajánlott fel azoknak a vásárlóknak, akik legalább egy évig megtartják autóikat.

1320071177242

A cég szóvivője a The Drive autós újságnak elmondta, a GM bizonyos termékei (Corvette Z06, Cadillac Escalade-V, GMC Hummer EV) esetében korlátozni fogja egyes garanciák átruházhatóságát, és megtiltják az autójukon egy éven belül továbbadóknak, hogy további rendeléseket vagy foglalásokat adjanak le. Emellett hangsúlyozta, hogy az úgynevezett flipping azoknak sem lesz túl kedvező, akik a második tulajdonosává válnak az ilyen járműveknek. Nekik ugyanis nem csak az adás-vétel felárát kell megfizetniük, de az autóra vonatkozó garancia elvesztésével is számolniuk kell.

A fentiekre Steve Carlisle, a GM észak-amerikai elnöke is felhívta a figyelmet, ő szintén levelet küldött, de nem a felhasználóknak, hanem a kereskedőknek. Carlisle egyébként már januárban is hallatta a hangját a jelenséggel kapcsolatban, akkor azt mondta, azok a kereskedők, akik érintetté válnak a flippingben, nemcsak az ügyfeleknek, hanem a gyártó számára is kárt okoznak. Az elnök éppen ezért figyelmeztette az érintetteket a szerződéses követelményekre, valamint a GM új autók viszonteladásra vonatkozó politikájára is.