Tíz év garancia olasz autóra – ezt ígéri a Maserati

2022.08.04. 14:20

Gyakran ismételgetett sztereotípia az olasz autókkal kapcsolatban, hogy zömében megbízhatatlanok. Az már más kérdés, hogy ez mennyire alapul tapasztalatokon és mennyire feltételezéseken, illetve mekkora részben köszönhetőek az esetleges meghibásodások a konstrukció gyengeségének, és mekkora részben a tulajok hanyagságának. Mindenesetre a Maserati most tízéves kiterjesztett garanciával próbál küzdeni az előítéletek ellen.

IMG 5499

Az Extra10 programban ugyanis a hajtáslánc elemeire, köztük a motorra és a váltóra vállalnak extra jótállást. Ezzel a vásárlói bizalom növelésén kívül az autók értéktartását is még tovább fokoznák. Az Extra10 Warranty Program idén október elsejétől lesz elérhető az Egyesült Államokban, Kanadában, valamint Latin-Amerikában.

A kiterjesztett garanciát az összes jelenlegi Maserati modellre igénybe lehetne venni, sőt a tervek szerint a jövőben érkező elektromos autókra is kiterjesztik. Igaz, ott vélhetően külön részletezni kell majd, mely részegységek tartoznak a hatálya alá. A tízéves jótállás európai bevezetéséről nincsenek hírek. Igaz, itt jelenleg is lehet kérni a kiterjesztést hét évre, kilométer-korlátozás nélkül.