Új márka bevezetését tervezi a Nio

2022.08.05. 10:11

Az elektromos autókat gyártó Nio állítólag egy olyan márka bevezetésén gondolkodik, amely a legolcsóbb elektromos autóit foglalja majd magába, emellett betörne az okostelefonok piacára is – írja a Carscoops.

Nio-House-Oslo-Norway-1

A Nio ugyan az elmúlt években inkább autóinak kiszállításán ügyködött látványosan, de azért a háttérben is zajlottak bizonyos folyamatok. Például annak kidolgozása, hogy a hozzájuk tartozó, ALPS néven ismert márka 2024 közepétől képes legyen 150-300 ezer jüanba (8,6-17,2 millió forint) kerülő elektromos járműveket gyártani a kínai piacra.

Sőt egy harmadik márkát is bevezetnének, amely a tervek szerint a megfizethetőbb elektromos modelleket fogja gyártani. Ezek ára valahol 100 és 200 ezer jüan (5,7-11,5 millió forint) között fog mozogni. A Nio ez utóbbi terveiről ugyanakkor még semmi biztosat nem tudni, csupán annyi ismert, hogy a program jelenleg a Project Firefly nevet viseli, s hogy az anyacég azt szeretné, hogy az ALPS-hez hasonlóan az új márka is tőlük függetlenül működjön, külön fejlesztő és kutató csapattal.

Emellett azon is komolyan dolgoznak, hogy saját termékkel robbanjanak be a globális okostelefon-piacra. A Nio törekvése nem annyira meglepő abból a szempontból, hogy nem is olyan rég a Huawei és a Xiaomi állt elő azzal, hogy szeretnének az autóiparból saját részt szakítani maguknak. S hogy a Nio mennyire komolyan gondolja a profilbővítést, arra elég felidéznünk, hogy a cég célzottan  úgy fejleszti ki saját telefonmodelljét, hogy az a lehető legnagyobb mértékben kiegészítse az autós infotainment-rendszereiket. Emellett szeretnének a legnagyobb márkákhoz hasonlóan ők is évente kiadni egy új telefont. Ezek terveik szerint kevesebbe kerülnek majd, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező iPhone-ok