Autózás a kánikulában és Porschék

2022.08.06. 09:39

Eltelt egy sűrű hét, úgyhogy most össze is foglaljuk! Teszteltünk egy méregerős Mercit és egy okos gyerekülést is, továbbá megnéztük, hogy hogy érdemes kánikulában autózni. Készült egy versenyautós összeállításunk, amiben van egy csodás öreg Porsche is, de hogy ne csak régi legyen, újakkal is verettünk egy sort. Továbbá szó lesz még a 100-as és a 95-ös benzin kapcsolatáról és a magyarországi akkumulátor-csere állomásról is.

Ez itt egy Mercedes, ami egyszerre AMG és hibrid is. Nem lazázták el és nem valami alibizős négyhengereshez kapcsoltak elektromos hajtást. Ugyan már. Itt egy rendes V8-as biturbót egészítettek ki árammal, aminek a végeredménye földöntúli 843 lóerő. Teszteltük.

Aztán itt van Elvis Kristóf szubjektív összeállítása azokról a versenyautókról, amik nagy hatást gyakoroltak az életére. De nyugi, olyan autók lesznek benne, amikbe valószínűleg más is szerelmes.

Lendvai Zsolti is tesztelt, méghozzá egy okos gyerekülést, ami minden erejével azon van, hogy megelőzze a tragédiát. Például szól, ha valaki az autóban felejtené a gyereket. Jól működik?

Jártunk egy olyan eseményen is, ami a vegytiszta élvezetről szólt. A képlet nem volt bonyolult: Porschékkal lehetett veretni, sokfélével. Erről talán nem is érdemes többet mondani előre, hiszen itt egyremek élménybeszámoló az eseményről.

Óriási a meleg és ez megterheli az embert és a gépet is. Mivel ilyenkor egyszerre szenved az ember és a tárgy is a melegtől, összeszedtünk néhány tippet, amire mindenképp érdemes odafigyelni, ha valaki a kánikulában indulna útnak.

És következzen egy olyan kérdés, amire valószínűleg sokan szeretnék tudni a választ. Lehet a 100-as benzin helyett 95-öst tankolni?

Végül pedig itt egy kínai gyártó, aminek az első európai üzeme Magyorországon fog megépülni, méghozzá elég hamar. A Nio akkumulátor-csere állomásairól van szó.