Elvették a honosítási eljárásokat a Magyar Autóklubtól

2022.08.09. 16:41

Augusztus 8-tól nem végezhet járműhonosítási eljárásokat vizsgapontjain a Magyar Autóklub – erről a szervezet saját honlapján számolt be. Az előjegyzett időpontokat éppen ezért törölniük kellett. A helyzet tisztázása érdekében felvették a kapcsolatot a jogalkotóval.

13

Az Autóklubnál egyébként idén januárban kezdték meg a külföldről behozott személyautók és kishaszonjárművek honosítási eljárásának lebonyolítását, ezt egy tavaly őszi rendelkezés tette lehetővé. Országszerte 44 szerviz- és vizsgapont várta az ügyfeleket, a honosítás mellett egy helyen kínálták a műszaki vizsgáztatást, valamint a forgalomba helyezéshez elengedhetetlen eredetiségvizsgálatot.

Azzal, hogy most ez a 44 telephely kiesik a honosítást végzők köréből, lelassulhat a folyamat, hiszen egyébként is várólisták alakulnak ki, így hosszú időt vehet igénybe, amíg egy külföldről behozott autó megkapja a magyar rendszámot és okmányokat. Most pedig mindazok, akik az Autóklubnál elveszítik a lefoglalt időpontokat, a Közlekedési Hatóság vizsgaállomásaihoz fordulnak, ott jelentkezik a többlet.