A Taycan Turbo S odavert a Teslának a Nürburgringen

2022.08.11. 16:12

A Porsche bejelentette, hogy rávert a Tesla Model S Plaid idejére a Nürburgringen. Az új rekordidőt a Taycan Turbo S-szel sikerült megfutni, amit a Porsche tesztpilótája, Lars Kern vezetett. Az idő egészen pontosan 7 perc 33,3 másodperc lett, ami kicsit több, mint 2 másodperccel jobb, mint a Tesla ideje.

960x0

Ezeket az időket a pálya 20,8 kilométeres szakaszán futották mindkét autóval. Már időszerű volt, hogy a Porsche beleáll a helyzetbe, mivel a Tesla tavaly jócskán elverte a Taycan idejét, így eddig a Model S Plaid volt a leggyorsabb széria villanyautó a Nürburgringen. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Teslának van egy 7:30,1 másodperces ideje is, de azt a pálya rövidebb, 20,6 kilométeres szakaszán mérték.

0x0-ModelSPLAID-1

A Porsche a 750 lóerős – tehát a Tesla 1020 lóerejénél jóval gyengébb – Taycan Turbo S-t megtoldotta egy gyárilag rendelhető Performance-csomaggal és a Porsche Dynamic Chassic Control fantázianevű, adaptív futóművel is. Előbbi csomag részei a 21 colos felnik és az ezekhez járó, Pirelli P Zero Corsa gumik, amik közel vannak a versenygumikhoz. Ez a Taycan érdemét nem csorbítja, hiszen ezek gyárilag rendelhető extrák.

Egyébként annak, aki arra vágyik, hogy pontosan olyan autót tudjon a garázsában, amilyen a Nürburgringen is futott, még egy kicsit várnia kell. A Performance-csomag és az ehhez hangolt PDCC futómű még csak Németországban rendelhető, máshol csak 2023-tól lesz elérhető.

Forrás: Forbes