Lopott veteránokat törhettek rommá Angliában

2022.08.11. 06:02

Veterán autókat lopni bűn, egy roncsderbin összetörni őket viszont égbekiáltó vétség. Állítólag pontosan ez történt a hétvégén a Ringwood Raceway-en, az Egyesült Királyságban, ahol egy 1985-ös Ford LTD kombi és egy 1965-ös Pontiac Grand Prix jelent meg nem sokkal azután, hogy ismeretlenek nagyon hasonló autókat loptak el.

FZkizAXWAAAK8Kt

A történet a Twitterről indult, ahol egy @manfacilityw nevű felhasználó felfigyelt a hasonlóságra, így egymás mellé illesztett párat a Ringwood Unlimited Bangers Farewell rendezvényen megjelent autókról és a környékről pár hete ellopott Ford LTD Country Squire-ről és a Pontiac Grand Prix-ről készült képekből. Az ellopott veteránokra feltűnően hasonlító, egymáshoz illő színűre festett autókra később a rendőrség is felfigyelt, így meg is jelentek a versenyen, de csak a végén, így csupán a roncsokat tudták lefoglalni. A Drive megpróbálta elérni a rommá tört kocsik vezetőit, a Pontiac tulajdonosát és a pálya képviselőjét is, de ők a megkeresésre nem reagáltak.

A Ford tulajdonosa, Mark Wright ugyanakkor válaszolt a lap kérdéseire, így közölte, véleménye szerint az ő autója ment tönkre a hétvégi derbi során. "Olyan dolgokat hagytak az autón, amelyektől az felismerhető maradt, így nem volt kérdés számomra, hogy az én autóm volt" – mondta. Ezt bizonyítja egyébként az Egyesült Királyságban végzett autónyilvántartás is, amely szerint az egész országban csak egyetlen 1983-as Country Squire-t regisztráltak. Wright a lapnak azt is megerősítette, hogy a rendőrség már felvette vele a kapcsolatot, és értesíteni fogják, ha sikerült azonosítani az autóját.

A Ringwood Raceway-en tartott hétvégi rendezvény egyébként az utolsó esemény volt a pálya bezárása és lebontása előtt.