Egytonnás, James Bond-féle DB5-öt épített a Lego

2022.08.12. 14:23

A londoni Leicester Square-en található, nemrég felújított Lego üzletben állították ki a brit szuperkém autójáról, az Aston Martin DB5-ről mintázott élethű Lego-makettet.

FZ3hFDgWIAAMb7p

Az autót összesen 347 954 darabból rakták össze, s a boltot díszítő különleges kiállítás részeként tekinthető meg. Az autó minden részletében megfelel a Bond filmekben látható kocsinak, még a forgó rendszám is stimmel.

A DB5 megépítése 1366 órát vett igénybe, ami csaknem 57 napnak felel meg. A makett különlegessége, hogy a kormánykerék kivételével minden eleme Legóból épült, emellett minden fényszórója, illetve az utastérben elhelyezkedő műszerek is világítanak.

Az autó tervezői nem végeztek félmunkát, makettjüket olyannyira autentikusra tervezték, hogy az utasoldali ajtót és a tetőt le is hagyták róla. Ezzel azt az érzetet keltik a látogatókban, mintha a szuperkém éppen az előbb lőtt volna ki valakit az anyósülésről. Emellett az is elég komollyá teszi a kocsit, hogy több mint 2240 fontot (kicsivel több mint 1 tonna) nyom, mely csak kevéssel marad el az eredeti modell 3236 fontos súlyától.

A Leicester Square-en található Lego üzlet egyébként a felújítás után a márka legnagyobb boltjává vált a világon, ahol az életnagyságú Aston Martinon túl a Harry Potter könyvekből készült filmsorozat 20 éves évfordulóját is megünneplik majd, valamint kiállítanak egy emeletes buszt is. Az üzlet legnagyobb kiállítását azonban az úgynevezett felfedezés fájának mása jelenti majd, melyet a tervek szerint több mint félmillió Lego darabból állítanak össze.