Felfüggesztették a Tesla Model 3 Long Range megrendeléseit

2022.08.16. 14:49

Aki eddig a Tesla Model 3 Long Range-re várt, annak csalódnia kell: a megrendelésekkel kapcsolatos óriási csúszás miatt a gyártó az Egyesült Államokban és Kanadában eltávolította weboldaláról ezt a konfigurációt. A fogyasztóknak egyelőre meg kell elégedniük az olcsóbb, hátsókerekes Model 3-mal vagy a Performance változattal.

a1 Tesla-Model 3-2018-1600-04

A Tesla webhelyén a Model 3 Long Range verziója nem tűnt el teljesen, csupán elszürkült, és az olvasható, hogy 2023-ban lesz elérhető - ellentétben a korábban 2022 novemberétől 2023 januárjáig tervezett szállítással. A másik két modellt továbbra is októbertől decemberig kapják kézhez a megrendelők.

Elon Musk korábban sokszor kijelentette, hogy csapata számára nem a kereslet növekedése jelenti a legnagyobb kihívást, hanem a termelés. Pár nappal ezelőtt pedig azt is megírta a Twitteren, miért tették elérhetetlenné idénre a Model 3 Long Range-et: „jelenleg túl hosszú a várólista, de nemsokára újra engedélyezni fogjuk a megrendeléseket, hogy felpörgessük a termelést”.

A többi autógyártó a fenti fennakadások ellenére sem tudja felvenni a versenyt Musk cégével: a második negyedévben a Tesla több mint negyedmillió autót szállított le, melyeknek a túlnyomó többsége Model 3 és Model Y volt. A Tesla ráadásul úgy tervezi, hogy az idei év végére 2 millió darabra növeli a termelést, amivel komolyan megfejelheti az elektromos járműveket is gyártó hagyományos márkák által kitűzött célokat.