Középkonzolra épített gyereküléssel jön a Skoda koncepcióautója

2022.08.19. 09:37

A hónap végén tartják a Skoda Vision 7S nevű koncepcióautójának bemutatóját, amely az előzetes képek szerint egy hétüléses családi villanyautó lesz. A hat felnőtt melletti plusz egy helyet egy gyári gyerekülés jelenti, ami azért került középre, mert ütközéskor az az autó legbiztonságosabb pontja.

vision7s interior

A Vision 7S a márka új, Modern Solid nevű dizájnnyelvezetét hordozza, ami letisztult, de masszív hatást keltő formákra utal. Ez a beltérre is igaz, a most közzétett kép szerint a műszerfal tervezésekor is minimalizmusra törekedtek: a sofőr elé csak egy kis méretű műszeregység kerül, az infotainment viszont egy teljesen új, függőleges tájolású képernyőt kapott, ilyen a Skodánál eddig nem volt. A kormány alakja valószínűleg koncepcióautós túlzás, de nem lennénk meglepve, ha egy alul-felül lecsapott dizájnra utalna.

skoda-7s-interior-sketch

A belső világítás az autó töltöttségével együtt változik, ennél valamivel érdekesebb részlet, hogy az üléstámlák multimédia eszközöknek (valószínűleg tableteknek) kialakított konzolokkal lesznek kiegészítve, az Autocar cikke pedig beépített hátizsákokról is ír. A Skoda teljes megújulásra készül, amelynek a Vision 7S lesz az egyik előfutára, ám a márka hagyományos értékeit, a tágas belteret, a Simly Clever filozófiát igyekeznek átmenteni az új korszakba.