Lefújták a jövő februári Genfi Autószalont

2022.08.19. 09:34

Zsinórban negyedik alkalommal is elmarad a Genfi Autószalon, az erről szóló közlemény szerint az eseményt a világgazdasági és a geopolitikai bizonytalanságok miatt törölték. 

genfI autoszalon

Az eredeti tervek szerint a kiállítást két szakaszban rendezték volna meg, februárban Genfben és novemberben Dohában, de ebből csak az utóbbi lesz megtartva. A katari eseményt kétévente tartják meg, a Qatar Tourismmal való együttműködés részeként. Ez amúgy már a negyedik egymást követő év, amikor a genfi bemutatót törölték, igaz, az eddigi rendezvényeket a koronavírus-járvány miatt függesztették fel.

Maurice Turettini, az autószalon elnöke a genfi kiállítás elmaradásának kapcsán elmondta, mindent megtettek annak érdekében, hogy a rendezvényt 2023 februárjában megtarthassák, de a kockázatok felülmúlták a lehetőségeket. Sandro Mesquita, a szalon vezérigazgatója pedig kijelentette, e bizonytalan időkben sok márka nincsen olyan helyzetben, hogy elkötelezzék magukat egy európai kiállítás mellett. Ezért minden körülmény megvizsgálása után világossá vált, hogy a 2023-as eseménynek el kell maradnia. A kiállítóktól és a rendezvény látogatóitól a szervezők elnézést kértek.