Mindenki tankoljon tele – erre figyelmeztetnek a kisbenzinkutasok

2022.08.19. 13:35

Mindenki a tartalékait használja a túlélés érdekében, a kormánytól kapott támogatás pedig csak a kiadások minimális részét fedezi – erről beszélt Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az RTL Reggeli műsorában. Mint ismert, augusztus 19-20-ára a kis benzinkutak bezárását lengették be nemrég, ez aztán úgy módosult, hogy a töltőállomások maguk dönthetik el, nyitva tartanak-e vagy sem.

PAP 4497

Egri Gábor szerint nagyon sok benzinkút minden bizonnyal zárva lesz majd, számos ilyen jelzést kapott az kutasoktól – ez a mai, pénteki napot, valamint a szombati nemzeti ünnepet érinti. Éppen ezért a szövetség arra kéri az autósokat, hogy teletankolt autóval induljanak neki a hétvégének, különösen akkor, ha hosszabb utat is terveznek. A tankolható mennyiség hálózatonként eltérhet, a Molnál és az OMV-nél például 50, míg a Lukoilnál 20 literes korlátozás van érvényben.

Az elnök azt is elmondta, arra számít, hogy a különböző tényezők, mint az iráni atomalku alakulása, a Covid esetleges újabb hulláma, valamint a rezsiváltozás összességében fogyasztáscsökkenést eredményeznek majd, erre pedig az olajárak reagálnak. Október közepére akár a mostani, 480 forintos hatósági árnál olcsóbb is lehet majd az üzemanyag, de ehhez a forint erősödésére is szüksége lenne.

Forrás: RTL Reggeli