Több száz motort és váltót loptak ki a Mercedes németországi gyárából

2022.08.19. 15:55

Mintegy száz darab belső égésű motort és ötszáz sebességváltót loptak el a Mercedes németországi motorgyárának központi raktárából. A Stuttgarter Nachrichten híradása szerint két évig zajlott a nyomozás az ügyben, a kár pedig több millió euróra rúg.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Úgy tudni, a lopássorozat még 2020 februárjában kezdődött, és fél évvel később, augusztusban jutott a stuttgarti rendőrség tudomására. Azt nem tudni, miért tartott ilyen sokáig a nyomozás, mindenesetre elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy a három gyanúsított ellen házkutatási parancsot szerezzenek, és elfogatóparancsot is kiadjanak.

Hármuk közül kettőt, egy 52 és egy 57 éves férfit már el is fogtak, ők egyébként a központi raktárban dolgoztak. Harmadik társuk azonban a rajtaütéskor nem tartózkodott otthon, ismeretlen helyre távozott, egyelőre keresik. Lakásaikat ellenben átkutatták, és egy bancknangi raktárban is körülnéztek. Néhány motort és váltót meg is találtak, azonban a zsákmány nagy részét időközben már eladták a gyanúsítottak. A két elfogott tolvajjal szemben eljárás indult, őket őrizetbe is vették, 36 éves bűntársuk is hasonlóra számíthat, ha elfogják. A trióból egyedül ő nem volt a Mercedes alkalmazottja.

Az utóbbi időben nem ez az első ilyen eset: tavaly tavasszal nyolc férfit állítottak bíróság elé, akik a sindelfingeni üzemből raklapszámra vittek el többek közt elektronikai vezérlőegységeket, fényszórókat, sőt még Mercedes-csillagokat is. Bár ott is több százezer eurónyi kárt jegyeztek fel, a mostanihoz képest azok az összegek eltörpülnek.

Forrás: StN.de