Ledobta a tetejét az Aston Martin V12 Vantage

2022.08.21. 06:15

Az Aston Martin bemutatta a V12 Vantage nyitható tetejű változatát. A kupéhoz hasonlóan ebbe is a márka 5,2 literes, V12-es, dupla turbós, 700 lóerőt és 753 Nm nyomatékot teljesítő motorját építik, ezáltal minden eddigi Vantage Roadster-nél erősebb az új modell. 8 sebességes ZF automata váltójával 3,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra az exkluzív roadster.

A karosszérián a lenyitható vászontető jelenti a legnagyobb különbséget a kupéhoz képest, ezen kívül apróbb módosításokat végeztek. A V12 Vantage Roadster alapáron a kupé változaton látható, méretes hátsó szárny nélkül készül, melyet csak külön kérésre szerelnek fel. Újak a lökhárítók és a hátsó diffúzor is, ezek átalakítására az aerodinamikai egyensúly megtartása miatt volt szükség.

Az autóra 21 colos alufelniket szerelnek, melyek opciósan könnyített kivitelűek is lehetnek, utóbbiak 8 kilóval kisebb rugózatlan tömeget jelentenek. A fékrendszerben minden esetben karbon-kerámia féktárcsákat használnak.

Az exkluzív roadsterből mindössze 249 példányt készítenek, a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően már mindet el is adták.

Forrás: Aston Martin