1,5 milliárdot ért a Verdák Sally-je

2022.08.23. 15:12

Korábban már megírtuk, hogy a Porsche elkészítette a Verdák filmek egyik fontos karakterének, Sally Carrerának az igazi átiratát. Most elárverezték ezt a Porsche 911-est, amit egyébként Sally Specialnek neveztek el. Az aukció nyertese elképesztően brutális összeget fizetett az autóért: 3,6 millió dollárt, vagyis közel 1,5 milliárd forintot adott érte.

Az autó ikerturbós, 3 literes, hathengeres bokszermotorja 473 lóerőt és 569 newtonmétert tud, amit egy hétfokozatú kézi váltó közvetít a kerekek felé. A modell olyannyira hű a filmhez, hogy amikor a szárny kinyílik, láthatóvá válik a kocsi tetoválása is. A Sally Special előre 20, hátra 21 colos felniket kapott.

A kocsi egy egyedi, Sally Blue Metallic fantázianevű kék színt kapott, ami nem csak az autó külsején, hanem a belsejében is megjelenik: a műszerfalon, a középkonzolon és az ajtókárpiton is megjelenik. A tervezők kockás mintájú szövetburkolatot használtak az ülések és az ajtók egyes részein, amiket kékkel emeltek ki.

Az autón rengeteg logót és utalást találni: a B oszlopon például Sally Carrera aláírása látható, míg a Verdák emblémája a szelepsapkákon túl az ajtókon és az ülések oldalán is megjelenik. A kormánykerék melletti módválasztó gombon a Ka-Chow! Mode felirat olvasható, a műszerfal utasoldalán pedig van egy kis rajz Sally-ről.

Az aukció nyertese ráadásul a vadonatúj és egyedi autója mellé kapott egy, a kocsihoz illő órát, egy autótakarót és plusz kerékkészletet. Emellett még kapott egy, a Verdák gyártástervezőjének, Bob Pauley-nak a rajzait tartalmazó könyvet is.

A Porsche az aukción befolyt pénzt két jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel: a Girls Inc.-nek és az UNHCR-nek. Utóbbi az ENSZ-nek nyújt támogatást abban, hogy az ukrajnai háború kitörése óta az otthonukat elhagyni kényszerült közel 6,2 millió európai menekültet segítsék.