Vázlatokon a Škoda új hétszemélyese

2022.08.23. 16:25

Pár napja már megmutatta új, hétüléses, családi villanyautójának a Vision 7S- nek a belterét. Egészen érdekes koncepcióval jön ki benne a hét ülés, mert valójában csak hat felnőtt számára van hely, a hetedik egy középbokszra integrált gyerekülés. Eddig kívülről nem láthattuk a tanulmányt, most azonban két vázlatot közzétettek.

A Vision 7S-sel a Škoda egy új formanyelvet villant meg. Az orr-részen a belső égésű motoros autókon megszokott hűtőrács helyett egy teli fekete panelt figyelhetünk meg. Az első lökhárítóba vájt hét függőleges légbeömlő kicsit a Jeep-féle hetes osztású maszkot idézi. A szintén függőleges tájolású fényszórókat egészen a szélre rakták ki, a nappali menetfény föléjük került, ezzel T alakot formázva.

Ez a T motívum jelenik meg hátul is a lámpák révén, azokat egy fekete sáv köti össze alul. A hátsó lökhárító ugyanazt a sémát követi, mint az első, azzal a bizonyos hét függőleges nyílással. Hagyományos tükrök helyett kamerákkal találkozunk, nem maradt el a körbeműanyagozás sem, a felnik pedig igen tekintélyes méretűek – ez nyilván egy szériamodellen sokat szelídül majd.

A hajtásláncról sok infónk még nincs, pusztán annyit tudni, hogy tisztán elektromos modellen dolgoznak. A Vision 7S tanulmányt augusztus 30-án mutatják be, és bár azt nem tudni, hogy lesz-e belőle közvetlenül is sorozatgyártású változat idővel, az viszont biztos, hogy a Modern Solid fantázianevet viselő dizájnnyelv jegyei a jövő Škodáin viszontjátjuk.