Gyerekekkel köttetnek el autókat az amerikai tolvajok, hogy mentsék a bőrüket

2022.08.25. 09:30

Három gyereket tartóztatott le a detroiti rendőrség, mert megpróbáltak ellopni egy Dodge Chargert és egy Challenger Hellcatet a Stellantis jeffersoni gyárának északi üzeméből.

1

 

A 11, 12 és 14 éves elkövetőket éppen akkor kapták el, amikor egy raktárban feltörték az autókat. A Fox 2 Detroit jelentése szerint a lopást idősebbek tervelhették ki, akik azért „béreltek fel” gyerekeket, hogy lebukásuk esetén minimálisra csökkentsék a büntetési tételüket.

Az eset kapcsán megszólalt egy rendőrtiszt, aki elmondta, bár ebben az esetben 11 éves volt a legfiatalabb elkövető, gyakorta fordul elő, hogy ennél is kisebb gyerekek törnek fel autókat. A rendőrség biztos benne, hogy szervezett formában toborozzák őket a feladatra, mert a felbujtók tisztában vannak vele, hogy ha el is kapják a fiatalokat, akkor sem vár rájuk kemény büntetés. Emellett falat is képeznek velük a rendőrség és maguk közé.

A Charger és a Challenger rendkívül népszerűek a detroiti autótolvajok körében, mivel ezek a kocsik gyakran vesznek részt utcai versenyeken és kedveltek az underground autós közösségekben. 

Ha érdekelnek az amerikai V8-ak, ezt is nézd meg: