Végleg elvehetik a Pesti úti ámokfutó jogsiját

2022.08.25. 18:02

A szembejövő sávba többször áttérő, az ott érkezőknek néha csak integető, máskor őket fékezésre és félrehúzódásra kényszerítő autósról került fel egy videó a közösségi média felületeire még tavaly február végén. A Pesti úti ámokfutót a rendőrök hamar elfogták, jogsiját is elvették. Most vádat emeltek ellene.

A fenti videóban jól látszik, hogy szinte folyamatosan átlóg az autó a szembesávba, de igazán kirívó eset, amikor az elején a buszra kormányoz rá határozottabban, 40 másodperc környékén pedig konkrétan a szabályosan érkező személyautó elé megy ki. A vádirat szerint közvetlen veszélyhelyzetet hozott ezzel létre, a másik autó sofőrje az ütközés elkerülése érdekében fékezésre kényszerült, majd járművet a szalagkorlát irányába kormányozva megállt.

A VI. és VII. Kerületi Ügyészség az 50 éves férfit közúti veszélyeztetéssel vádolja, és arra tett indítványt, hogy a tárgyalást mellőzve, büntetővégzéssel szabjanak ki rá felfüggesztett börtönt, pénzbüntetést, és végleg tiltsák el a járművezetéstől.

Forrás: ugyeszseg.hu, videó: Budapesti Autósok