Így fogyassz kevesebbet - Heti hírösszefoglaló

2022.08.27. 09:28

Sajnos a jó világnak lassan vége lesz, valószínűleg a hatósági áras üzemanyag sem tart örökké. Összeszedtünk néhány  tippet , amik segíthetik az üzemanyaghatékony autózást.

Kalifornia állam kormánya új, károsanyag-kibocsátást mérséklését célzó előírásokat vezet be. Az Európai Unióhoz hasonlóan az amerikai államban is betiltanák a belső égésű motorral szerelt személyautók értékesítését.

Az előző hétvégén hirtelen leesett eső sok helyen fennakadásokat okozott. Szigetszentmiklóson például egy aluljáróban ragadt Suzuki Swiftet kellett kimenteni

Egy svéd autós lap összehasonlította egy öreg Volvo kezelőszerveit különböző új autók érintőképernyős rendszereivel. Kiderült, hogy a hagyományos gombok még mindig sokkal biztonságosabbak az érintőképernyők kezelésénél, már amennyiben vezetés közben kell megoldani valamit.

Az Audi hivatalosan is bejelentette, hogy 2026-tól beszáll a Forma-1-be, nem is akárhogy, motorgyártóként fogja erősíteni a mezőnyt.

Az ausztrál hatóságok megelégelték a felelőtlen szupersportautó tulajdonosok által okozott balesetek tömkelegét. Komolyabb képzéseket írnának elő ahhoz, hogy valaki ilyen autót vezethessen, valamint betiltanák a kikapcsolható kipörgésgátlókat is.

Az orosz autóipar korábban komoly válságba került a háborús szankciók miatt. Kisebb áttervezések után a Lada újra gyárt légzsákkal szerelt autókat, sőt, már övfeszítőket is beépítenek a magasabb felszereltségű modellekbe.

Öt évvel a bemutatás után a Tesla végre megmutatta, hogy milyen lesz a nyergesvontatójuk beltere. Több kijelzőt is beépítettek és a kormány is középre került, így egyszerűbbé téve a forgalmazást a különböző oldali közlekedésű országokban.