A Tesla felháborodott a felvételeken, amiken autóik gyerekbábukon hajtanak át

2022.08.29. 20:21

A Tesla követeli, hogy a Dawn Project biztonsági érdekvédő szervezet távolítsa el azokat a videókat felületeiről, amelyeken a gyártó járművei gyerekbábukon hajtanak át, miközben működik az önvezető technológiájuk. A Tesla a felvételeket rágalmazónak és félrevezetőnek gondolja.

A Dawn Project érdekvédő csoport országos tévékampányt indított, hogy a Tesla Full Self Driving (FSD) rendszerének veszélyeire hívja fel a figyelmet, ezáltal növelve az azokkal kapcsolatos biztonsági ellenőrzések hatékonyságát. Az egyik ilyen felvételen az látható, amint a márka egy FSD-vel ellátott járműve épp egy gyermekméretű bábun hajt át, miközben egy hang közli: „Üzend meg a Kongresszusnak, hogy tiltsák be!”

A felvételekre reagálva a Tesla felszólító levelet küldött a szervezetnek, amelyben kifejtették, a Dawn Project "becsmérelte a Tesla kereskedelmi érdekeit, és nyilvánosan rágalmazó információkat terjesztett róluk”. Ezért felszólították a szervezetet, hogy káros tevékenységükkel hagyjanak fel, különben a gyártó jogi lépéseket tesz. Az autógyártó levelére reagálva a Dawn Project kifejtette, tesztjei teljesen legitimek és egyáltalán nem megtévesztők. A Tesla álláspontját az érdekvédők marketingpropagandának nevezték.