Lehet, hogy meghalsz, ha hamarabb kanyarodsz

2022.08.31. 17:12

Amikor bárki is arról beszél, mennyire fontos, hogy a tanulóvezetők minden lehetséges forgalmi helyzetet megtapasztaljanak, aligha arra gondol, ami a Budapesti Autósok egyik legfrissebb videójában látható. Itt ugyanis éppen a balra kanyarodás rejtelmeibe vezeti be a tanulót oktatója, amikor kis híján egy súlyos baleset vétlen elszenvedőivé válnak.

A helyszín Kispest, a Kossuth tér. A tanulókocsi sofőrje szabályosan, szép nagy ívben fordul balra az Üllői útra, amikor balról, természetesen teljesen szabálytalanul elhúz mellette egy 4-es Golf. Az oktató száján ki is csusszan egy káromkodás, de a helyzethez képest egészen higgadt marad. Aztán közli a mellette ülő tanulóval, hogy ha befordult volna elé, lehet, hogy meghal.

Mindössze másodperceken, és részben a választott íven múlt tehát egy nagyon csúnya baleset. A friss jogsira pályázó hölgynek biztosan örökre beégett az emlékezetébe a jelenet, a baj viszont az, hogy a volkswagenes ezt jó eséllyel máskor is megcsinálja majd ugyanígy - de talán a felvétel alapján még előveszik.

Forrás: Budapesti Autósok