Iskolakezdés és dugó. Mennyire durva a helyzet?

2022.09.01. 08:34

Eljött szeptember elseje, vége a nyári szünetnek, kezdődik a tanítás az iskolákban. A diákok számára általában szomorú ez a nap, hiszen a felhőtlen nyár után újra be kell ülni az iskolapadba. Ugyanakkor odáig valahogy el is kell jutni. Vannak sokan, akiket a szüleik visznek, ez pedig ilyenkor nagyon felduzzaszthatja az amúgy se szellős reggeli forgalmat Budapesten.

Szentendrei út
Szentendrei út

De mégis mekkora a dugó? Durvább a helyzet, mint egy átlagos hétköznapon vagy nem oszt, nem szoroz? Utánajártunk!

A szerkesztőség tagjai szerint és az olvasóink információi alapján váratlanul jónak tűnik a helyzet a mai napon. Legalábbis úgy értve, hogy nem meredekebb a dugó, mint egy átlagos napon. Különös, pedig ma még az eső is rázendített, ami miatt valószínűleg többen ültek autóba.

Eddig az derült ki, hogy a Margit körút a Széll Kálmán tér környékén jól járható, ahogy a Margit híd forgalma is átlagosnak tűnik. Óbudán is normális a forgalom.

Margit körút, Széll Kálmán tér környéke
Margit körút, Széll Kálmán tér környéke

A Szentendrei úton van dugó, de csak akkora, ami ilyenkor általában lenni szokott. Az Üllői útra pont ugyanez igaz, utóbbit szinte szellősnek mondják.

A Budaörsi út és BAH-csomópont környéke viszont igen cudar, ott mintha a szokásosnál is rosszabb lenne a helyzet. Az M1-es az M7-es autópályák bevezető szakaszait is araszolósnak mondják.

Eddig úgy tűnik, hogy a Hungária körúton is átlagos a forgalom. A 10-es úton a solymári körforgalom után szintén olyan a forgalom, mint általában.

Hungária körút, Mogyoródi út környékén
Hungária körút, Mogyoródi út környékén

A Váci úton azonban hatalmas dugóról szólnak a hírek, viszont azt nem az iskolakezdés, hanem egy balesetet szenvedett busz okozza, ezért a Városkapu környékét érdemes elkerülni.

Összességében azt lehet mondani az eddig beérkező infók alapján, hogy az iskolakezdés ellenére a budapesti forgalom szempontjából teljesen átlagos napra ébredtünk. Sok helyen van dugó és sok helyen torlódik a forgalom, de kevés helyen lényegesen durvább, mint az iskolakezdés előtti, átlagos munkanapokon. Ha beleszámoljuk, hogy még az eső is szakad, szinte még jónak is nevezhető a helyzet.