24,5 millióba kerül itthon az olcsó* Tesla Model Y

2022.09.02. 13:26

Már Magyarországon is rendelhető a Tesla Model Y legolcsóbb, hátsókerék-hajtású, kis akkumulátoros, úgynevezett olcsó változata. Az olcsóság persze itt erőteljesen idézőjelben értendő: 24,5 millió forintot kérnek érte, de még így is jóval a 29,9 millióért vehető Performance és a 28,6 milliós AWD Long Range alatt tanyázik a palettán.

A Model Y RWD tehát az egymotoros kivitel, a fent említett kétmotorosokénál jóval visszafogottabb, de még így is 6,9 másodperces nulla-százzal. A WLTP szerinti hatótáv 430 kilométer a 20 colos kerekeken, akár 455 kilométert is mondanak a 19 hüvelykes kerekeken gurulva, a gyorstöltés legfeljebb 170 kilowattos.

A sanghaji Gigafactoryban készülő Model Y-hoz alapfelszereltségként jár az Autopilot, valamint egyebek mellett a fűthető első és hátsó ülések, fűthető kormány és a Premium Audio hangrendszer. Az autó már rendelhető, és állítólag idén decemberben elkezdik leszállítani az első példányokat, de a mostani viszonyok tükrében ezt érdemes fenntartásokkal kezelni.