A Yaris Crossból is készül GR-változat

2022.09.03. 06:34

A Toyota bemutatta a Yaris Cross hevített változatát, a GR Sportot. Mivel a típus nem épp egy kanyarvadászatra való darab, ezért a sportosítás főleg a hangulatnak szól. Egyetlen ponton nyúltak hozzá úgy, hogy az a vezetési élményben is érezhető legyen: keményítettek a futóművön, illetve a kormányzáson is hangoltak. Ezek miatt a gyáriak szerint jóval élénkebben viselkedik a Yaris Cross.

Ilyenkor a hergelés amúgy is mindig inkább a látványnak szól. A Yaris Cross GR Sport változata is megkapta azokat a kiegészítőket, amik ilyenkor bevetnek. 18 colos, egyedi felniket raktak alá, más lett a díszrács és a lökhárítók, sőt, még egy diffúzornak kinéző valamit is belerajzoltak a hátsó lökhárítóba. A beltérben sportos ülések, fém pedálok és GR logók jelentenek újdonságot.

A motorháztető alatt azonban minden maradt a régiben, az eddig is ismert változatok lesznek elérhetőek. Ez a valóságban azt jelenti, hogy egyféle motorral, az 1,5 literes benzinessel kapható a Yaris Cross, amihez opcionálisan hibrid hajtás is kapcsolódhat.

A Toyota azt mondja, hogy az új változat Európában is kapható lesz, de egyelőre árakat nem közöltek, ahogy azt se, hogy a GR Sport mikortól lesz majd elérhető.

Forrás: Toyota