A hét hülyéje: az SUV előtt büntetőfékező motoros

2022.09.06. 08:16

Sokszor írtunk már arról, hogy a büntetőfékezés nemcsak igazi, megmagyarázhatatlan gyökérség, de ráadásul bitang veszélyes is. Pár napja mutattunk egy esetet, amikor a vétlen fél átsodródott a szembejövő oldalra, most viszont itt egy még súlyosabb. Motorral ugyanis semennyire sem tűnik jó ötletnek így keménykedni.

Persze a kilenc másodperces videóból túl sok mindent nem lehet leszűrni, és jó lenne mindkét oldal álláspontját megismerni, de mi csak az SUV-s verziójából tudunk kiindulni. Ő ugyanis azt állítja, a motoros nem egyszerűen csak a sorok között haladt volna előre (ez angolul a lane-splitting, ami sokfelé legális, de Washington államban, ahol a felvétel készült, pont nem), hanem hirtelen bevágva az SUV elé, még büntetőfékezett is egyet.

Szerinted mi volt ez?

Valóban felmerül a kérdés, hogy ha már az autó előtt járt a motoros, miért fékezett be, miért nem folytatta az előrenyomulást, helye látszólag lett volna. Így viszont elesett, a videón is látható bakkanás pedig azért történt, mert a hobbiterepjáró mind a motorkerékpáron, mint annak vezetőjén áthajtott. Lábtöréssel megúszta, de ebből sokkal nagyobb baj is lehetett volna.

Az autó – egy Mercury Mountaineer – sofőrje a Redditen is leírta a körülményeket, állítása szerint a helyszínelő rendőrök is a motorost hozták ki felelősnek, és az intézkedés során több szemtanú is megállt, megosztva az egyenruhásokkal, hogy a motoros már a balesetet megelőzően is több necces helyzetet idézett elő.