Búcsúzik a bajuszkapcsolóktól a Tesla

2022.09.06. 06:05

A Tesla a minimalista dizájn jegyében kisöpri a bajuszkapcsolókat a 2023-as Model 3-ból és Model Y-ból. Helyette inkább a kormányon elhelyezett gombok kapnak nagyobb hangsúlyt – közölte egy Twitter-felhasználó, aki állítólag kapcsolatban áll a Tesla beszállítóival. A titokzatos informátor azt állítja, hogy hasonló megoldásra készülhetünk, mint a Model S-nél.

tesla-semi-production-interior-1024x590

S hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Amennyiben a Tesla fejlesztése megvalósul, úgy a bal oldali bajuszkapcsoló funkciói – beleértve az irányjelzőket és a távolsági fényszórót – a bal oldali, érintésérzékeny gombokhoz helyeződnek át. A jobb oldali bajuszkapcsoló feladatai pedig a kormány jobb oldalára kerülnek.

Fontos kiemelni, hogy a fentiek egyelőre csak találgatások, így arra is megvan az esély, hogy ezeknek a funkcióknak egy részét teljesen száműzik a kormányról, és inkább az infotainment képernyőjére költöznek. Emellett az új Model 3-ba és Y-ba várhatóan nem ültetik át a Model S repülőgépekre emlékeztető yoke kormánykerekét. Helyette a Tesla Semi megoldása kerülhet át.