40 év után húzták ki a sárból, de hamar beindult a Chevy

2022.09.07. 06:04

Nem is olyan régen egy hazai pajtaleletről, egy 23 évnyi állás után kiszabadított Škoda 110 R-ről írtunk, egyúttal elmerengtünk azon, mennyire klassz lehet ilyen kincseket találni. Most Amerikában ástak elő egy még régebb óta elhagyott Chevrolet-t, amely ráadásul abban a kegyben sem részesült, hogy fedelet kapjon a feje fölé.

Az 1962-es Bel Air így negyven évet töltött a szabad ég alatt, a pajtában nem, csak mellette jutott neki hely. Esőben, fagyban kint rohasztották, a természet elkezdte magáévá tenni, jócskán beleragadt a sárba. Egészen addig, amíg a Working Hands Youtube-csatornán ügyködő srác egy árverésen le nem csapott rá.

Ezt követően durván négy óra munkájába került kiásni a sárból a Bel Airt. A beindítás volt a következő műsorszám, ami meglepően kevés erőfeszítést követően sikerült. Noha a 3,8 literes sorhatos egy olyan palettán, amelyet small block és big block V8-asok uraltak, nem éppen a legcsábítóbb választásnak számított annak idején, az idő próbáját egész jól kiállta.

A Chevy sztorija azonban nem happy enddel ér véget. Ezt az autót már nem érné meg feltámasztani, szinte minden karosszériaelem durván elrozsdásodott, a beltér is tönkrement. Jó eséllyel donorként végzi, amit esetleg még hasznosítani lehet, azt kimenekítik belőle.

Forrás: autoevolution és Working Hands/Youtube