Mindjárt itt az új Mustang, amiből sok ígért részlet kimarad

2022.09.07. 15:01

Alig egy hét múlva mutatják be a hetedik generációs Ford Mustangot. A hírek szerint szeptember 14-én érkezik az újdonság, amiről már eddig is sokféle pletyka és félhivatalos információ keringett. Most a megjelenés küszöbén itt van még pár ilyen.

A Detroiti Autószalonon bemutatkozó modell nem csak a dizájn szempontjából jelent majd újdonságot, de a műszaki tartalmon is reszeltek. A hivatalos adatokra még egy hetet várnunk kell, de úgy tűnik, hogy motorok terén marad az eddigi felállás: a 2,3 literes négyhengeres EcoBoost lesz alapmotor, ami a hírek szerint 320 lóerőt tud majd.

Sokak örömére valószínűleg marad a V8-as is, ami ugyanaz az ötliteres lehet, mint eddig, viszont esélyes, hogy ezúttal már 500 lóerő körüli teljesítményt fog tudni. Ígértek még hibrid változatot is az új Mustangból, ez azonban szinte kizárt, hogy megvalósuljon. Szó volt arról is, hogy - az eddigi Mustangokhoz képest szokatlanul - érkezhet egy összkerekes verzió is, ez azonban szintén esélytelennek mutatkozik.

A világ jelenlegi állása szerint ez a hetedik generációs Mustang lehet az utolsó, amit benzin hajt, ezért érdemes megbecsülni, hogy valószínűleg az utolsó pillanatig kitart majd a V8-as motor is. Akárhogy is, hamarosan kiderül.

A cikkben szereplő képek illusztrációk.