Átadták a Bosch új budapesti fejlesztési központját

2022.09.08. 15:41

Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, amely a vállalatcsoport egyik legjelentősebb autóipari fejlesztési központjának számít Európában. A 90 ezer négyzetméteres új komplexum többek közt kutató- és tesztlabornak, magasan felszerelt műszeres tesztpályának, valamint óriás mérőkamrákkal ellátott csúcstechnológiás tesztcsarnoknak ad otthont.

Az autós tesztpálya önvezető- és elektromobilitási rendszerek fejlesztését szolgálja. A legkülönbözőbb felületeken, többféle szimulációs helyzetben tudják mérni és finomhangolni az ultrahang-, radar- és kameraalapú vezetéstámogató rendszereket. Speciális világításával éjszakai és szürkületi fényviszonyok modellezésére is alkalmas. Tartozik hozzá üzemanyag- és elektromos töltőállomás.

A tesztcsarnokban a repülőgépiparban és az űrtechnológiában is használt speciális berendezéseket alkalmaznak. Ezek a környezeti rezgések kiszűrésével teszik lehetővé a nagy pontosságú méréseket. A csarnok méreténél fogva akár több kamiont is be tud fogadni egyidejűleg.

A beruházás mintegy 70 milliárd forintból valósult meg, és 1800 munkahelyet jelent.