Egyszerűsödik egyes plug-in hibrid Mercedesek töltése

2022.09.11. 17:03

A Mercedes-Benz kiterjeszti Plug & Charge töltési megoldását a C-osztály, az S-osztály és az új GLC plug-in hibrid, DC töltéssel felszerelt változataira. A szolgáltatás lényege, hogy az erre alkalmas nyilvános töltőhöz való csatlakoztatás után automatikusan elindul a töltési folyamat, nincs szükség további manuális beavatkozásra.

Eddig csak az elektromos EQS és EQE modellekhez volt elérhető a Mercedes me Charge szolgáltatás, aminek része a Plug&Charge megoldás is. Ez a Mercedes-Benz töltőoszlop és autó közötti közvetlen kommunikációra épülő töltési rendszere, ami jelentősen leegyszerűsíti a töltési folyamatot.

A töltő csatlakoztatásakor a rendszer automatikusan azonosítja autónkat, illetve a hozzá kapcsolt Mercedes me Charge szolgáltatást, így a töltéshez - beleértve a fizetést is - nincs szükség app-ra, vagy töltőkártyára.

A korábban értékesített, aktuális C-osztály és S-osztály DC töltéssel rendelkező plug-in hibrid modelljeiben távoli frissítéssel (OTA) aktiválják a funkciót.

A Plug & Charge megoldás Európában több mint 1800 IONITY gyorstöltőn, Németországban pedig további 700 Aral töltőponton fog működni. A Mercedes-Benz emelett folyamatosan dolgozik a kompatibilis töltőállomások számának növelésén.

Forrás: Mercedes-Benz AG