Egyenes úton ment a szalagkorlátnak a sofőr

2022.09.14. 13:53

Igen érdekes felvételt osztott meg a Magyar Közút, amin az látszik, hogy egy autó látszólag ok nélkül belecsapódik a szalagkorlátba a teljesen egyenes úton. A Fiat Punto a felhajtó felől érkezik és vélhetően szeretne besorolni, aminek a vége az lett, hogy a sofőr elrántotta a kormányt és a szalagkorlátnak csapta az autót. 

Forrás: Magyar Közút
Forrás: Magyar Közút

Eddig úgy tűnhet, hogy a Punto sofőrje indokolatlanul viselkedett, de érdemes megnézni a felvételt közelebbről. A külső sávba épp egy előzésből visszatérő kamion sorol vissza, közvetlenül a baleset előtt. A kamion mögötti Renault Kangoo az érdekes, hiszen az egyértelműen a Punto sávjából tér vissza a külsőbe.

Mindenki magát a balesetet figyeli elsőre, de a videón az is látszik, hogy a Kangoo első lökhárítója megsérült, körülbelül egy félméteres darab eláll a bal elején. Bár sajnos nem látszik jól, a Renault lökhárítóját egyértelműen a Fiat veri le, de az egy érdekes kérdés, hogy miért hagyta el a sávját a Kangoo a felhajtó felé.

Forrás: Magyar Közút
Forrás: Magyar Közút

Akármiért is tért át a másik sávba a Renault, az egészen biztosnak tűnik, hogy a Punto sofőrje nem ok nélkül viselkedett így, hanem a Renault-t szerette volna elkerülni, ami végül nem sikerült. A felvétel szöge nem segít a megítélésben, így nehéz biztosan megítélni, hogy mi is történt valójában.

Forrás: Magyar Közút Instagram