Embertelen menő a cyberpunk Renault 5

2022.09.14. 15:46

A Hyundai N Vision 74 után a Renault is egy olyan koncepcióautóval jelentkezett, ami a nosztalgiára épít, méghozzá nem is akárhogy. Egy Renault 5 átiratról van szó, és bár eddig is létezett új 5-ös koncepcióautó, ez most nem abból merít. A képek alapján ugyanis gyanús, hogy az alapokat a régi, első generációs Renault 5 adta. A szélvédő szöge és a vékony A-oszlopok legalábbis erre engednek következtetni.

A stílus egyszerre retró és versenyautós, amit némi modern felütéssel tálalnak. Ott van például a komikusan nagy hátsó szárny és a hatalmas szélesítések, amik a sportos hangulatra rezonálnak, illetve visszakacsintanak a régi Renault 5 Turbóra is. A klasszikus hatást a régi kaszni vonalai és a hangsúlyos neonfényekkel kivilágított tálalás adják.

Hogy legyen az autóban egy kis 2022 is, a lámpákat – amik szintén a régi Renault 5-öséit idézik – látványosabb, LED-es darabokra cserélték. Ezek közül is a fényszórók hűlt helyén lévő, hatalmas fénykard a legdurvább. A Renault azt mondja, hogy az autót elektromosnak tervezték, ami egyrészt nem meglepő, másrészt, mivel egy egyedi koncepcióautóról van szó, annyira nem is súlyos információ.

Akárhogy is, a végeredmény minden részletében fantasztikus. Azt írják, hogy a számítógépes játékok inspirálták a koncepciót és bár nem írtak konkrétumot, egyértelműen a Cyberpunk 2077 stílusát hozza.

Forrás: Renault