Ilyen autó védi Putyint a merényletektől

2022.09.15. 15:00 Módosítva: 2022.09.15. 15:05

Gyorsan bejárta a nemzetközi sajtót a meg nem erősített hír, miszerint merényletet kíséreltek meg az autójában ülő Vlagyimir Putyin ellen. Amíg kiderül, mi történt valójában, addig megmutatjuk, milyen autókra bízza életét az orosz elnök.

Állítólag merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, írja az Index. Az eredeti hír az orosz General SVR Telegram oldalon jelent meg és arról van benne szó, hogy az elnöki limuzin első kerekétől nagy robaj hallatszott, amit füstfelhő követett. Bármi is történt, az autóban nem tett kárt, a limuzin simán tovább tudott haladni.

3

Az eset forrásai igencsak kérdésesek, ezért ezzel kapcsolatban kár állást foglalni. Azonban az már annál érdekesebb téma, hogy milyen autóban is ül mostanában Putyin, hiszen a világon sokaknak állhat érdekükben, hogy megtámadja az orosz elnököt. A fenyegetés miatt Putyint folyamatosan védeni kell, aminek egy fontos eleme maga az autó, vagyis az elnöki limuzin.

1

De milyen autóról is van szó? Valószínűleg egy Aurus-ról, amit az oroszok teljesen nulláról terveztek meg. Ez elsőre egy buta arányú Rolls-Royce-nak tűnhet, de igazából alapjaiban sem tartalmaz semmit más gyártók termékeiből. Mivel a típusról már nagyon sokszor írtunk, összeszedtünk egy válogatást ezekből.

Bevezetőnek legyen itt egy ZIL is, hiszen ez évtizedekig meghatározta a flottát:

Aztán nézzünk egy kisebb kitérőt a hanyatló nyugat termékének irányába is:

De utána már következhet is az Aurus, itt még álcázva:

Az elnöki változatról is írtunk:

Aztán a polgári verzióról is:

Anti még körbe is járta Genfben:

Készült belőle kabrió is:

A gyártás egészen 2021-ig elhúzodott:

Forrás: Index / Daily Mail / General SVR Telegram