Ilyen az, amikor Joe Biden igazán lelkesedik valamiért

2022.09.15. 16:26

Joe Bidenről mindenki tudja, hogy ő Amerika jelenlegi elnöke, azzal viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy a demokrata politikus a világ egyik legnagyobb Corvette-rajongója is.

president-joe-biden-sits-in-a-chevrolet-corvette-z06-as-he-news-

Nem véletlen, hogy szerdán ellátogatott az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalon rendezvényére, ahol Mary Barrával, a GM vezérigazgatójával körbejárta a General Motors bemutatóterületét. Az elnök itt azt tette, ami természetes lenne bárki számára: beült egy Corvette Z06 GM-be, majd felbőgette a motorját.

Pontosabban csak próbálkozott vele, hiszen az eseményről készült videók tanúsága szerint az elnök éppen hogy csak megpöccintette a gázpedált, majd gyorsan le is állította az autót, aztán inkább beszélgetésbe elegyedett a körülötte lévőkkel. Szóval ez alapján elég nehéz elhinni, hogy Joe Biden a Corvette-ek valódi szerelmese lenne (bár állítólag korábban volt egy 1967-es Corvette-je). Amerika első embere ezután beült a hamarosan piacra kerülő elektromos Silveradoba, illetve az egyike lehetett azon keveseknek is, akik egy elektromos Hummert vezethettek.

Végül Biden megállt a Ford standja előtt, hogy váltson pár szót Bill Forddal a Mustang Mach-E-ről, valamint az elektromos közlekedésről. Biden most is hozta a formáját, a Mach-E előtt az újságírók felé fordulva csak annyit mondott: „60 mérföld 3 másodperc alatt”. Erre Ford gyorsan közölte, hogy „3,5, de ki számolja?”.