Fényes nappal lopták el a zsaruk autóiból a katalizátorokat

2022.09.16. 15:30

Bár általában a rendőrség az a szerv, ami segít a bajba jutott áldozatoknak, ezúttal maga a hatóság vált áldozattá. Történt ugyanis, hogy San Franciscoban trükkös tolvajok ellopták több rendőrautó katalizátorát, melyek 1000 dollárnál (több mint 400 ezer forint) is többet érhetnek még akkor is, ha a fém alkatrészek miatt kibelezik őket.

oregon katalizator.png

A Mission Local nevű helyi lap jelentése szerint az eset valamikor szeptember 12-én délután 1 óra körül történhetett, egy járőr legalábbis ekkor fedezte fel, hogy az általa használt rendőrautóból hiányzik a károsanyag-kibocsátást szabályozó alkatrész. A rendőrtiszt ezután más hatósági járműveket is megvizsgált, aminek során felfedezte, hogy az értékes alkatrészt nem csak az ő autójából vitték el.

Érdekes, hogy az épület, ahol a bűncselekmény történt, a 17. számú Különleges Műveleti Iroda, valamint a SWAT csapatának is az otthonaként szolgál. A Mission Localnak a San Francisco-i rendőrség egy magas rangú munkatársa elmondta, a lopásban résztvevők nem gondolhatnak túl sokat a rendőrségről, ha azt hiszik, csak úgy ellophatják a legjobb egységek katalizátorait. Ugyanakkor az egyik tiszt például a Mission Localnak kifejtette, szerinte a tolvajok meg fogják úszni az esetet. Ráadásul nem ez az első, hogy rendőrségi járműveket ér atrocitás ezen a helyen, korábban többet is feltörtek közülük.

A KRON4 helyi híradó szerint egyébként a katalizátorlopási esetek olyannyira elszaporodtak Dél-San Franciscoban, hogy külön rendeletet hoztak, ami megtiltja az ilyen alkatrészek birtoklását.