A Ford Mustang még szedánban is jól néz ki

2022.09.17. 06:37

A frissen bemutatkozott, hetedik generációs Ford Mustang első látásra abszolút méltó a legendás sorozathoz, a Dark Horse kivitelek pedig versenypályára alkalmas szörnyetegek lehetnek, egyelőre viszont még biztosan nem tudjuk meg, milyenek ezek a valóságban, hiszen nem várható, hogy 2024 előtt megjelennének. Az viszont elképzelhető, hogy a Mustang-sorozat is nyit a kupésított négyajtósok piacára, ezek a vázlatok a Ford vezető karosszériatervezőjétől származnak.

Christopher Stevens rajzain jól kivehetően, ugyanakkor diszkréten látszanak a hátsó ajtók, a Mustangot jellemző tipikus far egyértelművé teszi a típust, a kéttónusú fényezés pedig kissé elnyeli az autó hosszát optikailag.

Az üvegek formája és a tetővonal is inkább a kupés jelleget próbálja erősíteni, ha ehhez hasonló Mustang lesz valaha, abban valószínűleg nem lesz nagy öröm sokat hátul ülni. A hatalmas kerekek persze minden ilyen rajzra kellenek, itt is megvannak.

Egyelőre nem tudjuk, lesz-e ebből a típusból valódi autó, az viszont biztos, hogy az új Mustang érkezik, lesz benne V8-as motor, driftelést segítő funkciók, és minden más, ami a régi vágású autózást kedvelőknek szimpatikus lehet.

Ha érdekel Karotta véleménye az új Mustangról, a friss TC Híradót nézd meg!