Elfeledett elektromos Corvette került elő

2022.09.17. 15:32

A Motorola Automotive a 90-es években készített egy elektromos hajtású prototípust egy C4-es Corvette átalakításával. Az 1987-es autó első ránézésre jó állapotban vészelte át az elmúlt évtizedeket, míg nemrég rátaláltak egy raktárban az Egyesült Államokban, Illinois-ban. A különleges Corvette sajnos azonban nem üzemképes, mert előző tulajdonosa korábban a szabadban tárolta, a hideg téli idő pedig tönkretette az akkumulátorokat.

Kívülről nincs nyoma az átalakításnak, a motorháztetőt felnyitva azonban feltűnnek az erederi V8-as motor helyére beépített akkumulátorok, illetve egy Motorola logóval ellátott egység is. További akkumulátorokat építettek a csomagtérbe, és valószínűleg a padlólemezhez is. Az autót hajtó motorról nincs információ, az viszont biztos, hogy manuális váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket.

Az utastér nagyrészt gyári állapotban maradt meg, leszámítva a műszerfal aljára beépített piros, áramtalanító kapcsolót, és egy másik, ülések mögé épített modult. A kardánalagútra egy hunyorítva gyárinak tűnő kapcsoló került, amivel a fűtés kapcsolható be.

Az autóból rengeteg gyári dokumentum, illetve egy egyszerű használati utasítás is előkerült, melyek tovább növelik értékét. Ezekből kiderül, hogy a Motorola 1993-ban vásárolta a donor autót, az elektromos rendszer teljesítménye pedig elérhette az elméleti 428 lóerőt, feltéve, hogy az akkumulátorok biztosítani tudták az ehhez szükséges teljesítményt. Az autó előző tulajdonosa szerint az elektromos Corvette legalább olyan gyors volt, ha nem gyorsabb, mint az eredeti, V8-as motorjával.

Forrás: The Drive