Vennél egy szett felnit egy autó áráért?

2022.09.18. 15:52

1978 és 1981 között gyártották és mindössze 453 darab készült belőle, mi az? – Hát egyértelmű, hogy a BMW M1. Az első középmotoros BMW egy félresiklott Lamboghini kollaboráció eredménye volt és elsődlegesen homologizációs okokból készült.

rare-bmw-m1-wheels-for-sale (2)

Most az eBay-en bukkant fel egy szett eredeti felni, szállítási díj nélkül 18.700 dollárért (jelenlegi árfolyamon kicsivel több, mint 7,5 millió forintért), ami azt jelenti, hogy a szett felni árából kicsivel több, mint másfél Mitsubishi Space Start vásárolhatunk.

rare-bmw-m1-wheels-for-sale (1)

A felnik gumikkal is fel vannak szerelve, ezek viszont valószínűleg a gyári Pirelli P7-esek, amiket finoman szólva sem lenne biztonságos felszerelni több, mint negyven év után. A felnik gyártója egyébként az olasz Campagnolo vállalat, amely a 70-es években a Forma-1 felni beszállítójaként váltak ismertté és többek kötött Ferrarikra, Lamborghinikre és Maseratikra is készített gyári felniket.

Aki bármilyen más autóra szerelné fel az egzotikus BMW felniket, az 5x120-as csavarmintával számolhat, illetve azzal, hogy a hátsó kerekek szélesebbek az elsőknél.

Forrás:Motor1